Pages

Fıstıklı Pilav Tarifi

8.30.2012

Fıstıklı Pilav
MALZEMELER
2 Çorba kaşığı tereyağı
2-3 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
2-3 Çorba kaşığı atepfıstığı
1 Adet kuru soğan
2-2,5 Su bardağı pirinç
2-3 Çorba kaşığı kuş üzümü
4-4,5 Su bardağı sıcak su
1 Adet tavuk suyu tableti
7-8 dal  maydanoz
1 Çay kaşığı yenibahar
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kırmızı pulbiber
Tuz
YAPILIŞI
Tencereye tereyağını alıp, eritin. Fıstıkları ekleyip kavurun. Soğanı yemeklik doğrayıp, ilave edin. Soğanların rengi değiştiğinde yıkanmış pirinci ilave edin. 1-2 dakika kavurduktan sonra saplarını ayıkladığınız kuş üzümlerini ilave edin. 1-2 kez çevirip 4 su bardağı sıcak suda erittiğiniz tavuk suyu tabletini ekleyin.
Tuzunu ayarlayın. Pirinçler yumuşayana dek önce orta, sonra da kısık ateşte pişirin.  Sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz ve baharatları serperek servis yapın

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız