Pages

Vişne Soslu Pirinç

12.16.2008

Malzemeler
1 Su bardağı pirinç
3 Su bardağı süt
250 ml krema
1 Tutam tuz
1 Paket vanilya
Yarım su bardağı tozşeker
Sos için :
1 Tatlı kaşığı nişasta
1 Su bardağı su
250 gr çekirdeksiz vişne
3 Çorba kaşığı tozşeker
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
1 Su bardağı pirinci iyice yıkayın.
Suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin.
1 Tencereye sütü, kremayı, 1 tutam tuzu, vanilyayı ve yarım su bardağı tozşekeri aktarın.
Kısık ateşte koyulaşana dek ara sıra karıştırarak pişirin.
Sonra kremalı pirinci kaselere doldurun.
Sos için nişastayı 1 su bardağı suda eritin.
Küçük boy bir tencereye aktarın.
3 Çorba kaşığı tozşekeri ve 250 gr çekirdeksiz vişneyi ilave edin.
Sos kıvamına gelene dek pişirin.
Kaselerdeki tatlının üzerine vişneli sostan gezdirin.
Oda sıcaklığında ılınmasını bekleyin.
Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız